Announcement

Collapse
No announcement yet.

bike running rich

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • bike running rich

    i have a 97 TLS and i have a problem with the bike running rich on me and fouling out the plugs after 1 year. took the power commander off and readjusted the bike and it was perfect for about a year, now black smoke an the plugs fouling out again. any answers out there?

  • #2
    Ditch the crappy PC2 and use a Yosh box.. Never fails
    I've got a huge penis, You've got a huge penis, even Tim over there, yup you guessed it, huge penis. Good, now that that's out of the way, let's go ride

    Comment


    • #3
      Re: bike running rich

      Originally posted by TLX1997
      i have a 97 TLS and i have a problem with the bike running rich on me and fouling out the plugs after 1 year. took the power commander off and readjusted the bike and it was perfect for about a year, now black smoke an the plugs fouling out again. any answers out there?
      What plugs are you running with?

      Try Iridum ix plugs and see how it runs with them in...
      Just a few mods:

      Silver, the fastest color!

      On the inside - HID type bulbs, K&N filter, Iridium ix plugs, 16T front sprocket, Coerce billet sprocket cover, Yosh re-map +5, +5, +5 11 o'clock, Scorpio SE-i500 system from my GB and an ATRE.

      On the outside - TLR forks, front carbon fender, 5/8th master brake cylinder, black SS brake lines (frnt & rear), braking waves all around with Ti bolts, Brembo gold front calipers & a busa gold rear caliper, flush mount signals (frnt & rear), ZG DB scr

      Comment


      • #4
        Re: bike running rich

        Originally posted by TLX1997
        took the power commander off and readjusted the bike and it was perfect for about a year,
        Sounds like the PC is out of the pic?
        readjusted how? Yosh box:dunno


        Do you have access to a YAFMS box? try zeroing out the ECU. and then redo it. or maybe some hotter plugs/wires:dunno
        TLOTM:
        May 2003
        August 2004

        Comment


        • #5
          damn wireless connection

          ya got me bx
          TLOTM:
          May 2003
          August 2004

          Comment


          • #6
            Air filter? Dirty? Replace it or clean it if it is a reusable aftermarket one.

            Also as usual, #1 on the list, check your TPS.

            The black smoke leads me away from a plug problem, although they will keep fouling with a rich mixture.
            "I spent most of my money on Scotch, women and cigarettes. The rest I just wasted"

            Comment


            • #7
              running rich

              thanks fella's.

              Comment


              • #8
                sometimes weather will play a big part. I know my Bike runs differently depending on the time of year.

                It was WAY COLD out today, and my bike rode terribly.

                Comment


                • #9
                  That's ironic. My TLS (with PC2) runs like a freakin' raped ape when it is cold out. More air density.

                  My ported and FMF piped 500cc 2 stroke dirt bike was Godlike in cold weather. Truly sick power. Spin up the rear and wheelie at the same time in 3rd. Yee haw!
                  "The reasonable man adapts himself to the world; the unreasonable one persists in trying to adapt the world to himself. Therefore, all progress depends on the unreasonable man." - George Bernard Shaw

                  Comment

                  Working...
                  X