Announcement

Collapse
No announcement yet.

Just back from suzuki and still not fixed!!!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Just back from suzuki and still not fixed!!!

    Ok so i brought my bike to HK power sports suzuki dealer. I had them sync TB's TPS it cost me $104 and now the bike runs worse then before!!! The tech said that i have a lean missfire and the bike is running way to lean! The bike is a 00' TLS with a 02' TLR motor. anyt help would be great! thanks

  • #2
    Re: Just back from suzuki and still not fixed!!!

    Most common reason for a lean TL is fuel filter in need of replacement.
    sigpic
    TLS for Supercharged.....................

    TLOTM Nov 04, Bitchin' Bike Contest July 07, July 2010

    PM Me for Help & Prices with GSXR/Busa Radial Fork Conversion Kits

    Comment


    • #3
      Re: Just back from suzuki and still not fixed!!!

      Can you describe the symptoms better?
      It's about control skill; this is a motorized dance for joy and not Russian roulette.

      Comment


      • #4
        Re: Just back from suzuki and still not fixed!!!

        and is the ecu throwing any codes?

        Comment


        • #5
          Re: Just back from suzuki and still not fixed!!!

          it probably is lean.

          You will need to do the TB sync again after you get eveything figured out.

          Go through the fuel system. Start with the fuel filter, check the rail pressure, take out the injectors and have them cleaned.

          Go through the vacuum sytem and make sure everything is connected correctly -you might actually want to do this first as vacuum plays a part in fuel pressure.
          email me: [email protected]

          https://www.facebook.com/chucks.net

          My Parts and Service Business

          My Site

          The TL1000 Section and my mods



          Free ECU Mapping Here

          TL FAQ

          Comment


          • #6
            Re: Just back from suzuki and still not fixed!!!

            symptoms: powerless under 3000 rpm's compaired to my buddys TLR same mods and at 3k RPM's it buck's skips and jerks above that it rips! strong power curve!

            Comment


            • #7
              Re: Just back from suzuki and still not fixed!!!

              is the filter in the tank? anf there is no codes! O and the tech forgot the code switch on my bike! So i got something out of the deal!

              Comment


              • #8
                Re: Just back from suzuki and still not fixed!!!

                Originally posted by J.Rocknuts View Post
                symptoms: powerless under 3000 rpm's compaired to my buddys TLR same mods and at 3k RPM's it buck's skips and jerks above that it rips! strong power curve!
                I had the same symptoms. I recently read a post where the P.O. had jumped the clutch switch. This leaves the bike in the "clutch pulled in" fuel map. I hooked the switch back up to stock and no more jumping below 3000rpm maybe yours is jumped too?
                Run over on: '98 TL1000S
                Riding: '98 TL1000R fighter
                Drooling over: '02 TL1000R

                Comment


                • #9
                  Re: Just back from suzuki and still not fixed!!!

                  i aslo tryed that but no luck

                  Comment


                  • #10
                    Re: Just back from suzuki and still not fixed!!!

                    thanks though!

                    Comment


                    • #11
                      Re: Just back from suzuki and still not fixed!!!

                      My 03 runs abit like that .... kinda rough below 3000 RPM , I think its because I never had it on a dyno and the map is not correct .

                      Comment


                      • #12
                        Re: Just back from suzuki and still not fixed!!!

                        Do you have a Power Commander? If so remove it and test it without. If not maybe have the ECU zero'd out so you know you are are starting from a known baseline.
                        - If you find this site useful kick us a few bucks. <a href="http://www.tlplanet.com/forums/billspaypal.php"><b><font color="blue">Tip cup</font></b></a>
                        - Want to help support the Planet? <a href="http://www.tlplanet.com/forums/payments.php"><b><font color="blue">Subscribe</font></b></a>

                        Comment


                        • #13
                          Re: Just back from suzuki and still not fixed!!!

                          nope no power commander! but i ordered a PC III pro today! it will be here weds then to the dyno sat.! im hoping for the best !!! if any one else has some suggestions please feel free!! thanks

                          Comment


                          • #14
                            Re: Just back from suzuki and still not fixed!!!

                            My suggestion is to fix what is wrong before fitting the Powercommander.
                            "I spent most of my money on Scotch, women and cigarettes. The rest I just wasted"

                            Comment


                            • #15
                              Re: Just back from suzuki and still not fixed!!!

                              Originally posted by Steve TLS View Post
                              My suggestion is to fix what is wrong before fitting the Powercommander.
                              + 1
                              Triumph 1050 Speed Triple

                              Wilbers rear shock, Reworked forks Racetech gold valves, Crazy Mofo Rad guard, FP Racing levers, IXIL low pipe .

                              TLS naked project

                              Rebuilt motor from Sam, 04-06 R1 forks/brakes and wheels, Penske shock and spring + Linderman link, Big bore zorst with Ti Scorpion cans, TLS that needs some loving .

                              Comment

                              Working...
                              X